Her på siden kan du læse vores supportartikler til Intect. Vi opdaterer løbende vores artikler, men hvis der er et emne eller en funktion, du ikke mener er belyst tilstrækkeligt, så skriv endelig til os.

Opsæt medarbejdere med fritvalg/SH-dage

I nedenstående vejledning beskriver vi hvordan du aktiverer fritvalg/søgnehelligdages opsparingen samt hvordan det opsættes på medarbejderne. De beløb, som medarbejderne optjener, bliver lagt til en saldo, som ikke udløber. Hvis man forsøger at reducere saldoen til under nul, enten ved opsparing, afholdelse eller en kombination, vil man få en fejlmeddelelse og bogføringen bliver blokeret.

Når du har tilmeldt avancerede lønarter, kan du anvende fritvalgsordning og søgnehelligdage til medarbejderne.

Aktivér funktionen

For at anvende funktionen skal den først aktiveres:

1. Gå ind under Virksomhed > Generelt.
  2. Klik på "Flere indstillinger" under Indstillinger
  3. Markér boksen ud for "Aktivér opsparing til Fritvalgsordningen/SH-dage".
  4. Så er ændringerne automatisk gemt.
  5. Når du aktiverer funktionen, bliver virksomheden automatisk tilmeldt tilkøbsmodulet "avancerede lønarter og statitiskrapportering", hvilket er påkrævet for at anvende fritvalg/SH-dage.

Opsæt medarbejdere med fritvalg/SH-dage
Herefter skal du opdatere medarbejdernes ansættelsesdata med de korrekte optjeningsprocent og beregningsgrundlag:

1. Gå ind under Medarbejdere > Ansættelse.
  2. Vælg den medarbejder, det drejer sig om i medarbejderlisten til venstre.
  3. Klik på Redigér.
  4. Under Fritvalgsordning / SH-dage indtaster du tallet for medarbejderens optjeningsprocent.
  5. Vælg herefter beregningsgrundlaget i drop-down-menuen. "Ferieberettiget indkomst" er foreslået som standard.
  6. Herefter opspares medarbejderens fritvalgsordning / SH-dage på en saldo, hvor beløbene løbende lægges til.
  7. Husk at du også kan indsætte det på en skabelon, såfremt, det er den samme procentsats, der gælder for flere medarbejdere.

Hvis du vil vide mere om Fritvalgsordning og Søgnehelligdage kan du læse mere i nedenstående artikler

Læs mere om Fritvalgsordning og Søgnehelligdage

Læs mere om Udbetaling af fritvalg/SH-dage