Integration til Billy

Med en integration til Billy kan du få dine lønposter og skattebetalinger over i din kassekladde. Der er 4 trin til at overføre lønposterne automatisk til jeres Billy-kassekladde.

Denne artikel er sidst opdateret: Juli-22.

Oplever du fejl i overførsel af data, når du bogfører lønnen?

Trin 1: Opret en adgangsnøgle (API-nøgle) til Intect i Billy

For at vi kan oprette integrationen, skal Intect bruge en kode så forbindelsen kan oprettes. Du opretter denne adgangsnøgle i Billy således:

1. Log ind på virksomhedens Billy-konto.
  2. Vælg 'Indstillinger' i nederste venstre hjørne.
  3. Vælg 'Adgangsnøgle' på menuen.
  4. Klik på 'Opret Adgangsnøgle' i øvre højre hjørne.
  5. Indtast navn og beskrivelse, så du let kan genkende koden og klik på 'Opret'.
  6. Kopiér koden, så du kan indsætte den i Intect. Du kan altid åbne koden igen ved at klikke på luppen på linjen for adgangsnøglen.

Fortsæt nu til Intect og aktivér integrationen. Se Trin 2.

Trin 2: Aktivér integrationen i Intect

Når du skal integrere, skal du blot indsætte en adgangsnøgle, der gør at Billy og Intect kan tale sammen:

1. Log ind i virksomhedens Intect-konto (skal være som administrator).
  2. Navigér til 'Virksomhed' - 'Opsætning' - 'Integrationer'.
  3. Klik på 'Opret ny'.
  4. Dobbeltklik og indsæt koden fra Billy i feltet 'Adgangsnøgle'.
  5. Sørg for at der er markering ved de ønskede operationer (fjern markeringen hvis du ønsker at deaktivere en bestemt operation), og klik på 'Kør nu' ud for de ønskede operationer.
  6. Klik på 'Gem ændringer' nederst i højre hjørne.

Inden du bogfører, kan du aktivere automatisk kontering af skattebetalingerne. Se Trin 3.

Trin 3: Aktivér automatisk skattebetaling

Få posterne til betaling af A-skat og am-bidrag overført direkte i jeres kassekladde sammen med resten af lønkørslen. Sådan aktiveres automatisk postering af skattebetalinger:

1. Navigér til 'Virksomhed' - 'Opsætning' - 'Virksomheds-indstillinger'.
  2. Markér boksen ud for funktionen 'Bogfør skattebetaling'.

Herefter kan du bogføre lønnen, så dataene automatisk bliver overført til jeres kassekladde i Billy.

Trin 4: Bogfør lønnen og overfør data

Næste gang du bogfører en lønkørsel, bliver dataene automatisk overført til Billy. Hvis du har aktiveret automatisk skattekontering, bliver skatteposterne også overført til din kassekladde.

1. Indtast medarbejdernes løn. Se evt. vejledningen 'Lav løn på medarbejdere.
  2. Opret næste lønkørsel og bogfør lønnen. Se evt. vejledningen 'Sådan køres lønnen'
  3. Log ind på Billy. Åben din kassekladde under 'Regnskab' - 'Kassekladde'.
    Lønposterne og skattebetalingerne ligger nu klar til at blive bogført.

Hvad gør de forskellige operationer?

Der findes tre konfigurationsmuligheder med Billy - Intect integrationen.

Importér konti

Importér konti henter de konti du bruger i Billy og forbinder dem med dine lønarter i Intect. Nærmere bestemt, bliver navnet og det eksterne reference nummer (konti) fra økonomisystemet udfyldt i Intects lønarter.

Eksportér nye lønkørsler

Eksportér nye lønkørsler eksporterer automatisk dine lønkørsler i Intect over til kassekladderne i Billy.

Automatisk kontoopsætning af lønarter

Automatisk kontoopsætning af lønarter sætter den eksterne reference (konti) til Intects standardværdi. Dette er specielt nyttigt, hvis du ikke selv har opsat dem i økonomisystemet.

Fejl i overførsel af data, når du bogfører lønnen

Ligger posterne ikke i jeres kassekladde i Billy? Modtager du en fejl efter bogføring, om at lønkørslen ikke er overført? Eller har du tidligere lønkørsler, som endnu ikke er overført til jeres nyopsatte økonomisystem?

Løsningen er simpel: Opdatér kontoplanen og gensend lønkørslen til Billy

Først skal du opdatere kontoplanen:

1. Gå til 'Virksomhed' - 'Generelt'.
  2. Aktivér redigering (klik på blyantsikonet, dobbeltklik på siden eller brug genvejen Ctrl+Alt+E).
  3. Klik på 'Match kontoplan fra Billy'.
  4. Hvis I har særlige referencer, kan I indtaste det manuelt.
  5. Klik på 'Gem ændringer'.

Dernæst skal I gensende lønkørslen til Billy:

1. Gå til 'Virksomhed' - 'Lønkørsler'.
  2. Vælg den bogførte lønkørsel, som I skal have ind i Billy (klik på blyantsikonet, dobbeltklik eller brug genvejen Ctrl+Alt+E).
  3. Klik på 'Gensend'.
  4. Klik på 'Gensend til Billy'.

Tjek at dine lønposter nu er korrekt overført til Billy.