Import af Tidsdata fra Excel

I Intect kan du importere dine medarbejderes timeposter direkte til dit lønsystem - et særligt tidsbesparende værktøj for alle typer virksomheder.

Denne artikel er sidst opdateret: 4/4-22.

Import af Tid sker under Virksomhed - Opsætning - Dataimport

Der er to muligheder for at klargøre timeposter til import:

1. Indlæs via Standard skabelon
  2. Indlæs via Egen fil/mapping af Tid

Når timeposterne er klargjort til import, skal du uploade filen.

Mulighed 1: Indlæs via Standard skabelon

Gå til Virksomhed - Opsætning - Dataimport

Vælg Timeposter - Hent skabelon og klik på 'Download'.

Der downloades en skabelon i Excel til din computer.

Eks. med CPR nedenfor.

Udfyld med egne data og gem lokalt på computeren.

Gå til Upload filen.

Mulighed 2: Indlæs via Egen fil/mapping af tid

Har du dataudtræk fra et andet system i et færdigt excel-ark som du ønsker at indlæse, kan du lave en mapping af denne fil ind til Intect.

Med denne funktion kan du mappe de kolonner der skal indlæses.

Gå til Virksomhed - Opsætning - Dataimport

Vælg Timeposter - Opret egen importdefinition.

Klik Opret definition og navngiv mappingen. I eksemplet herunder vælges 'Kolonne'.

Upload den ønskede fil.

Eks. nedenfor viser hvordan det ser ud når du skal mappe.

Indsæt værdier ud for hver af dine egne betegnelser i excel-arket, som er relevante. Du skal kunne indsætte værdier ud for de felter, som skal bruges i indlæsningen.

Herefter klikker du 'Gem' og er nu klar til at importere filen.

Gå til Upload filen.

Upload filen

Når al data er klar kan du indlæse det.

Gå til Virksomhed - Opsætning - Dataimport

Vælg Timeposter - Upload udfyldt fil.

Herefter har du følgende mulighed for at uploade standard skabelonen eller din egen gemte definition ved at klikke på pilen til højre. Eksempel:

OBS: Når du uploader data til Intect skal du være opmærksom på følgende:

• Hvis din fil består af flere ark, er det kun det første ark der bliver indlæst. Har du brug for at indlæse data i mere end ét ark, skal du indtaste og uploade ét ark ad gangen.
  • Det er vigtigt at alle værdier bliver skrevet ind i arket, præcis som det står i Intects skabelonen og at du ikke fjerner kolonner, selvom der ikke er indtastet værdier i kolonnen.
  • Flere ansættelser: Hvis en medarbejder har mere end én aktiv ansættelse, skal du til medarbejderlisten enten bruge Intects medarbejder-ID eller virksomhedens eksterne reference, som skal angives med de specifikke kolonneoverskrifter.

Hvis du gerne vil læse mere generelt om Dataimport i Intect kan du med fordele læse vejledningen 'Dataimport'.